Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kvinna bets i armar och ben av grannens hundar

Brott • Publicerad 14 juli 2021
En kvinna i Enköping fick uppsöka vård efter att ha blivit attackerad av grannens hundar. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En kvinna i 40-årsåldern kom på tisdagskvällen in till akutmottagningen på ett sjukhus i Enköping efter att ha blivit biten av tre hundar. Kvinnan och hennes hund ska ha befunnit sig på sin tomt när tre hundar, som uppges tillhöra en granne, hoppade över staketet.

– Där har de attackerat både henne och hennes hund. Skadeläget är oklart, men hon ska ha blivit biten flera gånger i armar och ben och hon var väldigt chockad när hon kom in till sjukhuset, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Annons

Polisen kommer att upprätta en anmälan om vållande till kroppsskada där grannen, en man i 55-årsåldern, är misstänkt.

– I vissa fall kan man besluta om att omhänderta hundarna, det har man inte gjort i det här fallet. Länsstyrelsen kommer att se över ärendet för att se vad man kommer att gå vidare med, om man omhändertar hundarna eller inte, säger Magnus Jansson Klarin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons