Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kvarlevor hittade efter villabrand utanför Luleå

Olycka • Publicerad 12 april 2022
Det var natten mot lördag som räddningstjänsten i Luleå larmades till Persön. När de kom fram var villan redan övertänd. Arkivbild.
Det var natten mot lördag som räddningstjänsten i Luleå larmades till Persön. När de kom fram var villan redan övertänd. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den tekniska undersökningen av det som återstår av den villa som natten mot lördagen brann ner till grunden utanför Luleå är avslutad, skriver SVT Norrbotten.

– Vi har hittat mänskliga kvarlevor på brandplatsen, säger Inge Barsk, förundersökningsledare vid polisen i Luleå, till SVT.

Annons

Det var en förbipasserande som 00.45 natten till lördagen upptäckte och larmade om den kraftiga branden i villan, som ligger i Persön strax utanför Luleå. Den man och kvinna som är skrivna på adressen är fortfarande saknade sedan branden.

– Kvarlevorna skickas till rättsmedicin i Umeå och vi kommer att fastställa identiteten så snart vi kan, säger Inge Barsk.

Det är oklart vad som orsakade branden och brottsrubriceringen mordbrand kvarstår medan utredningen pågår.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons