Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Premiär för kung Charles – ledde minnesdagen

Storbritannien • Publicerad 13 november 2022
Kung Charles III under minnesdagen i London.
Kung Charles III under minnesdagen i London.Foto: Toby Melville/AP/TT
Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak och tidigare premiärministern Theresa May vid ceremonin.
Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak och tidigare premiärministern Theresa May vid ceremonin.Foto: Toby Melville/Pool/Reuters/TT

Kung Charles III har för första gången som Storbritanniens regent lett firandet av högtiden Remembrance Sunday, en minnesdag för brittiska soldaters insatser i krig.

Högtiden inleddes med två minuters tystnad. Som kung och överbefälhavare för de brittiska styrkorna lade Charles III ned en krans vid Cenotaph-monumentet i London. Kransen bestod av konstgjorda vallmor på svarta blad, med ett band i kungens färger.

Annons

Den 73-årige monarken har tidigare fungerat som ersättare för sin mor drottning Elizabeth som avled i september, då hon under fjolåret missade ceremonin på grund av ryggbesvär som krävde en sjukhusvistelse.

Även för premiärminister Rishi Sunak var det premiär att delta i ceremonin under tiden på sin nya post.

"Vi hedrar minnet av de män och kvinnor vi förlorat, och hyllar de modiga soldaterna i Ukraina som fortsätter strida för frihet", löd ett uttalande från Sunak.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons