Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kund får rätt mot bolag som höjde leasingavgift

Ekonomi • Publicerad 10 november 2022
Flera leasingföretag har höjt avgiften i takt med att räntan har stigit. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

För första gången har Allmänna reklamationsnämnden (ARN) fattat beslut gällande höjda leasingavgifter på personbilar – fastän det tidigare sagts att månadsavgiften är fast.

– Det är kul att principbeslutet är i min favör men det känns ändå som det finns oklarheter, säger Mats Jonas Danielsson till Sveriges Radio Ekot.

Annons

Han är en av många som gjort anmälan till ARN efter att leasingbolagen höjt månadsavgiften med hänvisning till det stigande ränteläget fastän det i annonser meddelats att månadskostnaden är fast.

ARN ger nu Mats Jonas Danielsson rätt och rekommenderar leasingbolaget att återbetala alla avgifter som överstiger ursprungligt belopp. ARN påpekar dock i en intervju med Ekot att beslutet inte är "vägledande men att det kommer att ha betydelse framöver".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons