Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kryptobörser skakar – bitcoin rasar

Ekonomi • Publicerad 9 november 2022
Bitcoin rasar sedan kryptobörsen Binance vd Changpeng Zhao har sagt sig vara på väg att köpa likviditetspressade konkurrenten FTX.
Bitcoin rasar sedan kryptobörsen Binance vd Changpeng Zhao har sagt sig vara på väg att köpa likviditetspressade konkurrenten FTX.Foto: AP/TT

Kryptovalutan bitcoin pressas hårt i skuggan av vad beskrivs som en likviditetskris för handelsplattformen FTX. Nedgången tog fart sedan konkurrenten Binances vd Changpeng Zhao överraskande meddelat att han var på väg att köpa upp FTX, med ett ej bindande bud.

En botten nåddes sent i tisdags, under 17 200 dollar per bitcoin. Det är den lägsta noteringen hittills i år. Därefter stabiliserades kursen kring 18 500 dollar.

Annons

Kursnivån kan jämföras med den årshögsta noteringen i slutet av mars, då en bitcoin kostade nästan 48 000 dollar, och den historiska toppen på drygt 67 700 dollar per bitcoin hösten 2021.

Andra kryptovalutor – som ether, polkadot, avalanche och solana – följer med nedåt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons