Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kryptobolag får namnge berömda arenan

Kryptovalutor som bitcoin blir alltmer accepterat med kraftigt ökad marknadsföring av olika aktörer. Nu kommer ännu ett tydligt exempel när en av USA:s mest kända idrottsarenor, Staples Center i Los Angeles, byter namn till Crypto.com Arena.
Ekonomi • Publicerad 17 november 2021
Staples Center i Los Angeles, Kalifornien. I förgrunden den legendariske basketspelaren Magic Johnson som spelade för Los Angeles Lakers.
Staples Center i Los Angeles, Kalifornien. I förgrunden den legendariske basketspelaren Magic Johnson som spelade för Los Angeles Lakers.Foto: Mark J. Terrill/AP/TT

Det Singaporebaserade företaget som utvecklat en plattform för att köpa och sälja olika kryptovalutor, betalar nu mer än 700 miljoner dollar för att få sitt namn på arenan under en 20-årsperiod. Det beskrivs som den största namnsponsringsaffären i sporthistorien.

Vd:n Kris Marszalek ser det också som ännu ett tecken på att kryptovalutor blir en mera självklar del av ekonomin:

Annons

– Om ett par år kommer man se tillbaka på den här dagen och konstatera att det var då som kryptovalutor gick över till att bli "mainstream", säger han till tidningen The Financial Times.

Arenan som är hemmaplan för basketklubbarna Clippers och Lakers i NBA-ligan liksom Sparks i WNBA samt hockeyklubben Los Angeles Kings, färdigställdes 1999. Det är nu första gången som den byter namn.

Rättat: I en tidigare version angavs ett för litet belopp i andra utgången.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons