Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kronofogden utmäter mer på distans

Brott • Publicerad 15 november 2022
Kronofogden har fått större möjligheter att utmäta egendom på distans. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Myndigheternas jakt på kriminellas tillgångar fortsätter. En regeländring har gjort att Kronofogden fått större möjligheter att utmäta egendom med polisens hjälp utan att vara på plats.

Och de nya reglerna, som började gälla i augusti, syns tydligt i statistiken. På bara två månader i år säkrades större belopp på distans än under hela fjolåret, skriver Upsala Nya Tidning.

Annons

Under september och oktober i år säkrades värden för nio miljoner kronor i hela landet. För hela 2021 uppgick det beloppet till 7,5 miljoner kronor.

– Vi tror att trenden fortsätter. Under ett helt år kan det handla om värden för runt 50 miljoner kronor som kommer att säkras på det här sättet, säger Johannes Paulson, nationell samordnare hos Kronofogden, till tidningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons