Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kritiskt tillstånd för misstänkt mordbrännare

Japan • Publicerad 18 december 2021
Räddningstjänsten arbetar vid byggnaden i Osaka där minst 24 människor miste livet i en brand på fredagsförmiddagen.Foto: Yukie Nishizawa/AP/TT

En 61-årig man som polisen misstänker startade den brand som i fredags tog minst 24 människors liv i Osaka i Japan vårdas för mycket allvarliga skador, rapporterar public service-bolaget NHK.

Branden bröt ut på en klinik för psykiskt sjuka som huserade på ett av våningsplanen i ett åttavåningshus, som inrymmer flera olika verksamheter. Vittnen ska ha sett den misstänkte mannen tända på en papperskasse med brandfarlig vätska, enligt japanska medier.

Annons

Tjock svart rök sågs bolma ut från kliniken på fredagsförmiddagen och eldsvådan härjade i en halvtimme innan ett stort räddningspådrag lyckades släcka lågorna.

Fyra personer, inklusive den misstänkte, vårdas på sjukhus.

– Huruvida deras tillstånd är kritiskt eller inte är oklart, säger en talesperson till nyhetsbyrån AFP.

De flesta av offren tros ha blivit kolmonoxidförgiftade. De kan ha stängts in i lokalen på grund av en blockerad utgång.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons