Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kritik efter att kvinna fått fel covidvaccin

Vård • Publicerad 1 mars 2023
Ivo kritiserar Region Värmland efter att en kvinna fått Astra Zenecas vaccin i stället för Pfizers. Arkivbild.
Ivo kritiserar Region Värmland efter att en kvinna fått Astra Zenecas vaccin i stället för Pfizers. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinnan hade läkarordination på att hon skulle få Pfizers vaccin mot covid-19. Men det uppmärksammades inte av vaccinpersonalen, som i stället gav henne Astra Zenecas vaccin.

Nu kritiserar Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) Region Värmland för felvaccineringen, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Annons

Händelsen ägde rum för två år sedan i Karlstad.

Myndigheten anser att regionen brustit i rutinerna och misslyckats med att planera, leda och kontrollera verksamheten, skriver NWT. Ivos slutsats är att felet inte ligger hos medarbetarna utan i att rutinerna inte varit tillräckligt bra samt att personalen inte känt till dem.

Regionen har efter händelsen ändrat arbetssätt i hela den regionala vaccinationsenheten för att samma sak inte ska kunna hända igen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons