GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Enkät – vi vill veta hur du mår

2022 började som ett ljus i en mörk tunnel. Då kändes det som att vi äntligen var på väg ut ur pandemin och många hoppades på ett riktigt gott nytt år.
Dessvärre blev det inte så. Tvärtom har kriserna avlöst varandra.
Nu har du chansen att berätta om hur detta har påverkat dig, ditt liv och dina tankar inför det nya året. För att delta i BLT-enkäten klickar du här.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 29 november 2022 • Uppdaterad 30 november 2022
Krig i vårt närområde har förändrat hotbilden mot Sverige, samtidigt som en rad andra kriser har avlöst varandra. Nu vill vi veta hur du tacklar en tuffare situation.
Krig i vårt närområde har förändrat hotbilden mot Sverige, samtidigt som en rad andra kriser har avlöst varandra. Nu vill vi veta hur du tacklar en tuffare situation.

Nej, 2022 blev verkligen ingen munter historia. Vid förra årsskiftet kunde vi visserligen känna hopp om ett liv utan restriktioner, men priset för pandemin innebar inte bara över sex miljoner döda utan också en ökad ekonomisk osäkerhet och sårbarhet. Något som späddes på ytterligare då den militära hotbilden mot Sverige och våra grannländer snabbt förändrades.

Tidigt på morgonen den 24 februari 2022 inledde så Ryssland sin invasion av Ukraina, och i det skoningslösa krigets spår följde den största flyktingkrisen i Europa sedan andra världskriget. I Sverige manades till ökad beredskap och känslan av osäkerhet ökade ytterligare efter larm om hot mot vår säkerhet och självständighet.

På detta följde energikris, kraftigt ökad inflation med höjda mat- och bensinpriser, en växande klimatkris och stigande räntor. Under sommaren larmades det också om att medeltemperaturen i Europa varit den högsta som någonsin uppmätts. Detta samtidigt som en turbulent valrörelse drog igång i Sverige.

Nu, mot slutet av 2022, ser varken ekonomer eller politiker någon ljusning. Tvärtom förutspås att svensk ekonomi är i en lågkonjunktur 2023, samtidigt som arbetslösheten stiger.

Och alla dessa kriser har givetvis påverkat oss som lever med dem. Nu vill vi på BLT veta hur du känner, tänker och agerar. Vi vill veta om ditt liv har förändrats och vad du tänker om framtiden. Men vi skulle också vilja ta del av dina bästa tips hur man kan tackla en tuff situation.

Vi skulle bli mycket glada om du gav vår enkät några minuter av din tid. Det kan du göra genom att klicka in dig här.

Kerstin PorshedSkicka e-post
Helena BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.