Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kraftigt jordskalv i Mexiko

Minst en människa har omkommit i ett jordskalv med magnituden 7,4 i södra Mexiko.
En tsunamivarning har utfärdats.
Mexiko • Publicerad 23 juni 2020
En av de byggnader som skadades under jordbävningen i delstaten Oaxaca, i Mexiko på tisdagen.
En av de byggnader som skadades under jordbävningen i delstaten Oaxaca, i Mexiko på tisdagen.Foto: Luis Alberto Cruz Hernandez/AP/TT
Anställda samlas utanför sin arbetsplats i Mexico City efter ett kraftigt jordskalv på tisdagen.
Anställda samlas utanför sin arbetsplats i Mexico City efter ett kraftigt jordskalv på tisdagen.Foto: Fernando Llano/AP/TT
Ett kraftigt jordskalv har ägt rum i Mexiko.
Ett kraftigt jordskalv har ägt rum i Mexiko.Foto: 

Jordbävningens centrum var i delstaten Oaxaca där också personen som omkom befann sig.

– Vi kunde inte gå... gatorna var som tuggummi, berättar 30-årige Miguel Candelaria som satt hemma i sin bostad i staden Juchitan i Oaxaca och arbetade framför sin dator när golvet började skaka.

Annons

Candelaria berättar att han sprang ut med några andra personer i hushållet men att de var tvungna att stanna mitt på gatan eftersom trottoaren gungade och skakade.

Enligt vittnen som nyhetsbyrån Reuters har talat med skakade också byggnader i huvudstaden Mexico City drygt 15 mil därifrån.

Hundratals människor i mångmiljonstaden lämnade sina hem och tog sig ut på gatorna efter att larmet gått minuterna innan skalvet ägde rum.

USA:s geologiska myndighet USGS rapporterade inledningsvis att skalvet hade magnituden 7,7 men skrev kort därpå ned siffran till 7,4.

I en jordbävning med magnituden 7,1 som skakade centrala Mexiko 2017 omkom 355 människor i huvudstaden och i närliggande områden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons