Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fartygssmäll skrämde i Stavanger

Norge • Publicerad 14 april 2022
Fartyget där en stor smäll hördes på skärtorsdagens morgon.Foto: Carina Johansen/NTB/TT

En explosionsartad smäll på ett jättelikt fartyg i Byfjorden skrämde befolkning och räddningstjänst i Stavanger i södra Norge under morgonen.

Men det som först troddes vara en explosion var en stålvajer som släppte, vilket ledde till att en del av lasten föll ner och slog i däcket, varpå fartyget fick slagsida.

Annons

En stund senare kunde det rätas upp och polis och räddningstjänst avvecklade sin insats.

– Det mesta är avklarat och under kontroll. Räddningstjänsten kommer inte att göra mer, säger insatsledare Owe Frøland till NRK.

Fartyget är ett så kallat kranfartyg, som bland annat används för installering och reparationer av oljeplattformar. Det aktuella fartyget är knappt 200 meter långt, kan frakta 14 000 ton och är ett av världens största av sitt slag.

Skeppet uppges ha haft 275 personer ombord. Ingen ska ha skadats vid olyckan och ingen behövde heller evakueras. Fartyget har heller inga större skador och olyckan orsakade inga större utsläpp.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons