Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Villa Vik i lågor – gick ej att rädda

Under natten till söndag började det brinna i Villa Vik i Karlskrona. Träbyggnaden fick brinna ned och polisen har skrivit en anmälan om grov skadegörelse genom brand.
Karlskrona • Publicerad 17 november 2019
Foto: Pontus Lundahl/TT

Vid 01-tiden ska en person larmat om en brand i en trävilla på Vikvägen vid Skönstavik. När räddningstjänsten kom fram till adressen ska branden varit fullt utvecklad i en stor del av byggnaden.

– Det är Villa Vik, som ägs av kommunen. Branden är begränsad till villan i nuläget och det finns inga andra byggnader i närheten, säger, Kent Hoff, insatsledare hos räddningstjänsten i Östra Blekinge.

Annons

Byggnaden bedöms vara bortom räddning och kommer att få brinna ned. Räddningstjänsten kommer vara kvar på platsen under natten för kontroll.

– Det är oklart varför det har börjat brinna, säger Hoff.

Polisen har upprättat en anmälan om grov skadegörelse genom brand.

– Vi kommer att spärra av platsen och titta över hur det ser ut där, säger Thomas Boking, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Karlskrona.

Som BLT och Sydöstran tidigare rapporterat har Karlskrona kommun beslutat att Villa Vik skulle bli en del av ett nytt gruppboende. Planen var att villan skulle bevaras och anpassas för bland annat daglig verksamhet.

Artikeln uppdateras

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons