Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kraftig brand i skola – ungdomar anhållna

Brott • Publicerad 18 juli 2023
Tre ungdomar misstänks ha anlagt branden i en skolbyggnad. Arkivbild.
Tre ungdomar misstänks ha anlagt branden i en skolbyggnad. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tre ungdomar i 15-årsåldern misstänks för grov mordbrand efter att en kraftig brand brutit ut i en skolbyggnad i halländska Hylte natten mot tisdag.

Räddningstjänsten hade ett flertal enheter på plats för att bekämpa branden.

Annons

Larmet kom vid 01-tiden då flera boende i området hörde av sig.

– Först hade man hört rutor som krossades och därefter sett rökutveckling i lokalerna, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

Tack vare vittnesuppgifter kunde polisen hitta och gripa de tre ungdomarna i närområdet. Vid 06-tiden meddelar polisen att två av dem anhållits. Den tredje personen har släppts med anledning av att hen är under 15 år.

Räddningstjänsten bedömer inte att den 200–300 kvadratmeter stora byggnaden som tillhör skolan går att rädda.

– Det gick snabbt, lågorna var redan uppe vid takfoten när vi anlände, säger Johan Wallin, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten kommer fortsätta bevaka branden under morgonen för att förhindra spridning. När det arbetet är klart ska polisen ta över och genomföra en teknisk undersökning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons