Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Körde i rätt hastighet – fick fortkörningsböter

Polisen • Publicerad 16 juni 2023
Poliser som skrev ut böter i Ronneby hade missat att en annan hastighetsgräns gäller på vissa vägsträckor dagen före helgdag. Arkivbild.
Poliser som skrev ut böter i Ronneby hade missat att en annan hastighetsgräns gäller på vissa vägsträckor dagen före helgdag. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen har avskrivit de fortkörningsböter som skrevs ut på en vägsträcka i Ronneby på skärtorsdagen. Trots att det på dag före helgdag är fritt fram att köra i 50 kilometer i timmen på sträckan bötfälldes alla som överskred 30 kilometer i timmen.

– Det är ett rent mänskligt misstag. Man tänkte helt enkelt inte på att det var dag före helgdag, säger polisens presstalesperson Thomas Johansson till P4 Blekinge.

Alla som blev felaktigt bötfällda har blivit uppringda och fått en ursäkt. Tingsrätten har avskrivit böterna, rapporterar radion.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons