Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kommunal tjänsteman sålde bilar för billigt

Brott • Publicerad 15 september 2021
En tjänsteman i Södertälje misstänks ha sålt kommunens bilar till underpris. Bilden har ingen koppling till händelsen.
En tjänsteman i Södertälje misstänks ha sålt kommunens bilar till underpris. Bilden har ingen koppling till händelsen.Foto: Ole Berg-Rusten/NTB/TT

En tjänsteman i Södertälje kommun har fått sparken sedan det kommit fram att han sålt kommunens tjänstebilar till för låga priser, skriver Länstidningen Södertälje.

Tjänstemannen har haft ansvar för kommunens bilförsäljning, och ska ha sålt bilar för billigt under flera års tid. Kommunen misstänks ha gått miste om miljonbelopp.

Annons

– Fordonen såldes väldigt billigt i förhållande till det värde som de gick vidare för, säger Andreas Klingström, samhällsbyggnadsdirektör på Södertälje kommun, till tidningen.

Södertälje kommun har tagit hjälp av professionella värderare som granskat försäljningen. De har kommit fram till att bilarna har sålts till underpris, även vid en beräkning utifrån lågt marknadspris.

Polisen utreder händelsen.

Mannen har även haft ansvar för inköp av bilar och försäljning och köp av tyngre fordon och maskiner, men den delen har inte granskats av kommunen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons