Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kommun gav dotter dödsbud men pappan levde

Samhälle • Publicerad 5 oktober 2022
Ett dödsbud från kommunen visade sig inte stämma. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna i Kristianstad fick hem ett brev med beskedet att hennes far avlidit. Brevet kom från överförmyndaren i Halmstad, där hennes pappa bor på ett äldreboende.

Men beskedet visade sig inte stämma, rapporterar Hallandsposten.

Annons

Överförmyndaren i Halmstad förklarade för dottern att ett misstag skett i samband med att ett beslut om god man avslutats. Tjänstepersonen ska ha tolkat det som att fadern avlidit.

Carolina Vinkler, chef för Överförmyndarkansliet, skriver i ett mejl till tidningen att man ser allvarligt på händelsen och att man ändrat sina rutiner och nu gör en extra kontroll i folkbokföringen för att förhindra att det händer igen.

Dottern anmälde händelsen till Justitieombudsmannen. I sitt yttrande skriver överförmyndarnämnden att den berörda tjänstepersonen gjort sig skyldig till tjänstefel.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons