Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Koeningsegg öppnar ny fabrik – första på 50 år

Ekonomi • Publicerad 6 juli 2023
Koeningsegg öppnar en ny fabrik utanför Ängelholm. Pressbild.
Koeningsegg öppnar en ny fabrik utanför Ängelholm. Pressbild.Foto: Koeningsegg

På fredag öppnar sportbilstillverkaren Koenigsegg en ny fabrik utanför Ängelholm. Fabriken är 11 000 kvadratmeter stor och väntas öka produktionen av sportbilen Gemera markant, säger företagets vd och grundare Christian von Koenigsegg.

– Det är nog den första nya bilfabriken i Sverige på 50 år så det känns såklart jätteroligt. Den kommer att utöka vår produktion med över 50 procent och möjliggöra att vi kan gå från att bygga en bil i veckan till en bil om dagen.

Annons

Sedan de introducerade Gemera 2020 har Koenigsegg fördubblat antalet anställda från 300 till 600. Dessutom räknar de med att anställa ytterligare 150 personer under de två kommande åren.

– Den här ökningen är bara tack vare Gemera-produkten. När den första versionen var klar för fyra år sedan tog vi ett beslut om en långsiktig satsning och nu exekverar vi den, säger Christian von Koenigsegg.

TT: Hur mycket har ni investerat i den här satsningen?

– Det rör sig om flera hundra miljoner.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons