Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Knivhöggs för beskyllning om "Gällivarehäng"

Brott • Publicerad 8 december 2021
En ung man blev arg när kompisen beskylldes för att vara en tönt. Nu döms han till fängelse efter att ha knivhuggit sin antagonist. Arkivbild.
En ung man blev arg när kompisen beskylldes för att vara en tönt. Nu döms han till fängelse efter att ha knivhuggit sin antagonist. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En 22-årig man har dömts till fängelse i ett år och nio månader för att ha knivhuggit en man i en by utanför Boden på valborgsmässoafton i år, skriver Norrbottens-Kuriren.

Bråket började med att 22-åringens vän blev kallad för tönt och beskylld för att ha så kallat Gällivarehäng på byxorna. 22-åringen hämtade då en Morakniv och attackerade den som hånat vännen, en för honom okänd person.

Åklagaren konstaterar att det var "ett livsfarligt våld med ett livsfarligt vapen" och 22-åringen döms för grov misshandel. Förutom fängelsestraffet ska han betala ett skadestånd till offret på 33 100 kronor. Domstolen anser det vara försvårande att den dömde inte kände offret. Själv hävdar han att det var en hotfull situation men att han har dåligt med minnesbilder från händelsen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons