GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Klirr i kassan för Nasdaq

Ekonomi • Publicerad 26 januari 2022
Intäkterna lyfte till en ny rekordnivå i fjärde kvartalet för börsoperatören Nasdaq. Arkivbild
Intäkterna lyfte till en ny rekordnivå i fjärde kvartalet för börsoperatören Nasdaq. ArkivbildFoto: Mark Lennihan AP/TT

Börsoperatören Nasdaq, som bland annat driver Stockholmsbörsen, redovisar rekordintäkter för fjolårets fjärde kvartal på 885 miljoner dollar. Det är 12 procent mer än under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Lyftet var oväntat stort. Analytiker hade i snitt räknat med en omsättning på omkring 868 miljoner dollar.

För hela 2021 innebär detta ett intäktslyft på 18 procent till 3,4 miljarder dollar.

Nasdaq, vars aktie lyft med 23 procent det gångna året, hanterade 9 av 10 av de stora börsnoteringarna på Wall Street under 2021. Totalt genomfördes 752 börsnoteringar under året.

Nettovinsten lyfte till 259 miljoner dollar i fjärde kvartalet, upp från 244 miljoner dollar ett år tidigare. Det justerade resultatet per aktie blev 1:93 dollar, mot väntade 1:78 dollar per aktie.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.