1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Klimatalliansen bildar parti

Politik • Publicerad 12 februari 2022
Anders Wijkman företräder Klimatalliansen som nu bildar parti. Arkivbild.
Anders Wijkman företräder Klimatalliansen som nu bildar parti. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Under ett medlemsmöte på lördagen fattade Klimatalliansen beslut om att bilda ett politiskt parti och ställa upp i riksdagsvalet.

Klimatalliansens företrädare, den tidigare politikern Anders Wijkman, tror inte att det kommer att bli svårt att få fram människor som vill kandidera i valet.

– Klimatalliansen har fått nästan 1 000 medlemmar på några månader och bland dem finns säkert en del som kan tänka sig att bli politiska företrädare, säger Anders Wijkman till tidningen Syre.

En av de drivande i Klimatalliansen är Gudrun Schyman, Feministiskt initiativs (Fi) tidigare partiledare. Hon är numera kommunpolitiker för partiet i Simrishamn. Feministiskt initiativs partistyrelse beslutade nyligen att öppna ett uteslutningsärende mot Gudrun Schyman på grund av hennes engagemang i Klimatalliansen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.