1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Klart: Prisbelönta journalisten till Blekinge

Gota Media rekryterar Sveriges ledande datajournalist.
Helena Bengtsson, SVT, får sin bas på Blekinge Läns Tidning.
– Det blir otroligt roligt att få arbeta med henne och dra nytta av hennes kompetens, säger Mimmi Karlsson-Bernfalk, chefredaktör på BLT.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 9 april 2021
Helena Bengtsson är datajournalist och född och uppvuxen i Karlskrona. Nu återvänder hon till Blekinge och får sin bas på Blekinge Läns Tidning.
Helena Bengtsson är datajournalist och född och uppvuxen i Karlskrona. Nu återvänder hon till Blekinge och får sin bas på Blekinge Läns Tidning.Foto: Marcus Palmgren

Första steget i Gota Medias redaktionella satsning är taget. Koncernen har rekryterat Helena Bengtsson, född och uppvuxen i Blekinge och en av Sveriges mest erfarna datajournalister med 27 år på SVT. Hon börjar sin anställning i Blekinge i augusti.

Samtidigt blir Eric Klefberg, i dag nyhetschef på Borås Tidning, koncernens första redaktionella utvecklingschef.

Helena Bengtsson, med 27 år som projektledare och redaktör på SVT, bland annat på Uppdrag Granskning, och flera år som datajournalist på The Guardian i England, blir nu en viktig del av Gota Medias satsning på att utveckla den fördjupande journalistiken. Helena, som väljer att flytta från Stockholm till hemtrakterna i Blekinge, har tackat ja till uppdraget att bygga upp och utveckla datajournalistiken inom Gota Media.

– Jag ser verkligen fram emot att jobba med alla reportrar på de olika tidningarna – och se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger hon.

Helena Bengtssons cv är lika långt som imponerande. Där finns priser som Stora Journalistpriset och British Journalism Award, för arbetet med det stora avslöjandet ”Panama Papers”.

Eric Klefberg har arbetat som nyhetschef på Borås Tidning under de senaste åren. Från och med den 1 maj är han Gota Medias redaktionella utvecklingschef.
Eric Klefberg har arbetat som nyhetschef på Borås Tidning under de senaste åren. Från och med den 1 maj är han Gota Medias redaktionella utvecklingschef.

Eric Klefberg har de senaste åren arbetat som nyhetschef på Borås Tidning som är en av titlarna i Gota Media.

Som redaktionell utvecklingschef ska Eric jobba med best practice när det gäller innehåll, arbetssätt och presentation på redaktionerna.

– Det finns så oerhört mycket framåtanda och ambition att fånga upp, förädla och sprida i organisationen. Jag är tacksam för förtroendet och taggad på uppgiften, att utveckla den lokala kvalitetsjournalistiken tillsammans med kollegerna, säger Eric, som tillträder sin nya tjänst den 1 maj.

Annelie HenryssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.