Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Klarna dubblar betalningsfrist

Ekonomi • Publicerad 13 september 2021
Klarna mer än fördubblar betalningsfristen för den mest populära betalningsmetoden, fakturaköp. Arkivbild
Klarna mer än fördubblar betalningsfristen för den mest populära betalningsmetoden, fakturaköp. ArkivbildFoto: Stina Stjernkvist/TT

Betaltjänsten Klarna har beslutat att förlänga betalningsfristen vid så kallat fakturaköp från 14 till 30 dagar, skriver bolaget i ett pressmeddelande. En minskad andel betalningspåminnelser är målet med åtgärden.

I en enkätundersökning Klarna genomfört inför beslutet uppger 14 procent att de valt att inte betala fakturan i tid eftersom de ännu inte fått den beställda produkten. Nio procent uppgav att de vill betala alla utestående fakturor samtidigt och därför medvetet valt att betala Klarnas faktura för sent.

"Produktförändringen är en del av Klarnas arbete för att sätta en ny standard i kreditbranschen och mer hållbara betalningar inom e-handeln", skriver Klarna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons