GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Klädföretaget i konkurs: ”Vi har kämpat med näbbar och klor”

Klädföretaget Happydress AB har satts i konkurs.
Företaget säljer kläder genom hemförsäljning i hela Sverige. I Blekinge berörs både säljare och kunder.
Blekinge • Publicerad torsdag 12:33 • Uppdaterad tisdag 14:58
”Vi skriver nu med enormt tung känsla i hela kroppen att Happydress AB (House of Lola) inte kommer klara de utmaningar som är nu på marknaden med ökade räntor, elpriser och oro i hela världen”, meddelar ägarna.
”Vi skriver nu med enormt tung känsla i hela kroppen att Happydress AB (House of Lola) inte kommer klara de utmaningar som är nu på marknaden med ökade räntor, elpriser och oro i hela världen”, meddelar ägarna.Foto: Hans Christiansson/Mostphotos

Happydress AB som ligger bakom varumärkena House of Lola och Get.refilled är Stockholmsbaserat och startades 2008 av entreprenörerna Anna Eklund och Lottis Sparrman.

Under åren har de bland annat utsetts till Årets Gasellföretag av Dagens Industri, tre gånger.

2013 utnämndes företaget till Uppsala läns snabbast växande företag och listades även som Sveriges femte snabbast växande företag.

Företaget har jobbat med hemförsäljning av kläder för i första hand barn och kvinnor. Säljare finns i hela Sverige, liksom kunderna.

Men under torsdagen kom beskedet om att företaget försatts i konkurs.

”Vi skriver nu med enormt tung känsla i hela kroppen att Happydress AB (House of Lola) inte kommer klara de utmaningar som är nu på marknaden med ökade räntor, elpriser och oro i hela världen. Vi har kämpat med näbbar och klor under hela pandemin och hade en förhoppning att det skulle vända efter pandemin. Så blev inte fallet. För oss blev hösten ännu svårare än pandemiåren och trots att vi gjort allt vi kan så kan vi inte rå på de omständigheter som finns i omvärlden. Happydress AB har i dag, 23 november satts i konkurs.”

Vidare meddelar Anna Eklund och Lottis Sparrman att de har en förhoppning om att bolaget säljs och att verksamheten kommer fortsätta bedrivas av någon annan.

– I detta första skede drivs verksamheten av konkursförvaltare Jonas Thyberg på Konrad advokater i Uppsala.

”Vi har kämpat med näbbar och klor under hela pandemin och hade en förhoppning att det skulle vända efter pandemin. Så blev inte fallet.”
Anna Eklund och Lottis Sparrman
Annelie HenryssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.