Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kejsarsnitt dröjde – barn fick hjärnskada

Sjukvård • Publicerad 17 augusti 2023
Region Kronoberg har gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg efter att ett barn fått en hjärnskada i samband med förlossningen. Arkivbild.
Region Kronoberg har gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg efter att ett barn fått en hjärnskada i samband med förlossningen. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Ett barn fick en hjärnskada i samband med en förlossning i Kronobergs län. Barnet förlöstes med kejsarsnitt, men detta hade kunnat genomföras snabbare, konstaterar Region Kronoberg, som nu anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

Fördröjningen kan ha berott på bristande teamarbete, skriver regionen i ett pressmeddelande. Rutinerna på kliniken har nu förändrats för att något liknande inte ska inträffa. Det är oklart vilka konsekvenser hjärnskadan kommer att få för barnet, men i nuläget utvecklas barnet positivt, enligt regionen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons