Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kastade ner kvinna i gruvhål – vill frias helt

Brott • Publicerad 4 november 2022
Flygfoto över gruvhålet i Norberg, där den unga kvinnan hittades skadad i april 2022. Arkivbild.Foto: Polisen

Den 41-årige man som dömdes till livstids fängelse för att ha knuffat ner en kvinna i ett gruvhål utanför Norberg har överklagat domen till hovrätten, rapporterar P4 Västmanland.

Enligt överklagan vill mannen i första hand frias helt från anklagelserna, i andra hand vill han ha ett kortare straff och betala lägre skadestånd till kvinnan.

Annons

Det var den 22 april i år som en ung kvinna hittades skadad i ett djupt gruvhål. Kvinnan hade dagen innan blivit körd till området av den 41-årige mannen, som hon lärt känna på ett asylboende.

Vid gruvhålet har mannen våldtagit kvinnan och knuffat ned henne i gruvhålet – ett fall på 24 meter. Därefter har han vid två tillfällen försökt stena henne med hjälp av tegelstenar.

I oktober dömdes mannen av Västmanlands tingsrätt mot sitt nekande till livstids fängelse och utvisning för grov våldtäkt och försök till mord.

Även den brottsutsatta kvinnan har överklagat domen för att få högre skadestånd, som av tingsrätten beslutades till 500 000 kronor för kränkning och 45 000 kronor för sveda och värk.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons