Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kanadensisk oljeledning stängd efter läcka

Kanada • Publicerad 14 juni 2020
En oljetanker utanför en oljeterminal i Vancouver, vid oljeledningens slut. Arkivbild.
En oljetanker utanför en oljeterminal i Vancouver, vid oljeledningens slut. Arkivbild.Foto: Jeremy Hainsworth/AP/TT

Trans Mountain-ledningen i Kanada är stängd sedan lördagsmorgonen efter en oljeläcka vid en pumpstation i Abbotsford, British Colombia.

Det är okänt hur mycket olja som har kommit ut, men läckan är under kontroll och sanering pågår, meddelar bolaget Trans Mountain Corp.

Annons

Orsaken till läckan utreds.

Bolaget levererar dagligen runt 300 000 fat råolja och raffinerade produkter genom 115 mil oljeledning i delstaterna Alberta och British Columbia i landets västra delar, och drygt 11 mil i delstaten Washington i USA, enligt bolagets sajt.

Kanadas regering köpte oljeledningen Trans Mountain av företaget Kinder Morgan Canada 2018. I fjol godkände premiärminister Justin Trudeau en kontroversiell utvidgning av oljeledningen, ett beslut som har lett till kritik från miljöaktivister och urinvånare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons