Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Källor: Ryssland och USA vill prata kärnvapen

Ryssland och USA pratar om att återuppta sina samtal om kärnvapennedrustning de närmaste veckorna, enligt den ryska tidningen Kommersant.
USA/Ryssland • Publicerad 8 november 2022
På en bild från den ryska propagandakanalen Sputnik syns president Vladimir Putin, som ska ha följt kärnvapenövningen i slutet av oktober via videolänk från Moskva. Arkivbild.
På en bild från den ryska propagandakanalen Sputnik syns president Vladimir Putin, som ska ha följt kärnvapenövningen i slutet av oktober via videolänk från Moskva. Arkivbild.Foto: Aleksej Babusjkin/Sputnik/AP/TT

Samtalen blir i så fall de första efter Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina i februari i år, enligt tidningen som hänvisar till källor som är insatta i diskussionerna, skriver nättidningen The Moscow Times.

Samtalen kan enligt uppgifterna äga rum i ett land i Mellanöstern, i stället för i schweiziska Genève som tidigare varit brukligt.

Annons

De senaste veckorna har farhågorna för ryska kärnvapen ökat, bland annat med anledning av kärnvapenhot från Ryssland och att landet genomförde kärnvapenövningar i slutet av oktober.

Nedrustningsavtalet Nya Start är ett av få områden där USA och Ryssland har sagt sig vara öppna för samarbete trots kriget i Ukraina och sanktioner från väst.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons