Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Källor: planer på kinesiskt stimulanspaket

Kina överväger att lansera ett brett stimulanspaket för att få fart på landets ekonomi igen. Det uppger ett flertal olika källor för nyhetsbyrån Bloomberg.
Ekonomi • Publicerad 13 juni 2023
Källor till Bloomberg uppger att Kina ska lansera ett omfattande stimulanspaket för ekonomin.Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT

Paketet ska omfatta ett halvt dussin olika åtgärder för att ge stöd inte bara åt den inhemska efterfrågan utan bland annat fastighetssektorn. Dessutom ska det innefatta olika räntesänkningar, något som också i sin tur kan ge ekonomin en skjuts. Uppgifterna kommer efter att Kinas centralbank oväntat sänkt den så kallade sjudagars omvända reporäntan till 1,9 procent från tidigare 2,0 procent.

Det är fortfarande oklart när paketet kan komma att lanseras men ska enligt Bloomberg lyftas upp av statsrådet nu på fredag.

Efter att landet släppt på pandemirestriktionerna har Kinas regering satt ett för landet modest tillväxtmål på fem procent för 2023.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons