Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kaffekedjan ska göra nysatsning

Ekonomi • Publicerad 5 april 2022
Kafékedjan Starbucks logotyp i Seattle, USA. Arkivbild.
Kafékedjan Starbucks logotyp i Seattle, USA. Arkivbild.Foto: Elaine Thompson/AP/TT

Nygamla vd:n för Starbucks, Howard Schultz, vidtar nu åtgärder för att förbättra det ekonomiska läget för den amerikanska kafékedjan.

Det återköpsprogram av aktier på 20 miljarder dollar som tidigare aviserats, stoppas nu med hänvisning till att företaget i stället ska investera i sin verksamhet. Starbucks har brottats med stigande kostnader som konsekvens av tuff konkurrens gällande arbetskraft liksom stigande råvarupriser, bland annat på kaffebönor.

Dessutom har anställda runtom i USA inlett protester mot arbetsförhållanden hos Starbucks och nio verksamheter har röstat för att bilda fackförening medan omkring 180 stycken har inlett arbetet med att hålla omröstningar i frågan. Det är dock en ytterst liten del av Starbucks totalt 9 000 verksamheter runtom i USA.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons