Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Johnson: Omikronfallen fördubblas var 3:e dag

Antalet omikronfall befaras rusa, och "plan B" rullas nu ut mot coronavirusets nya våg i England. Allt hårdare restriktioner införs successivt de närmaste dagarna.
Storbritannien • Publicerad 9 december 2021
Boris Johnson vid onsdagens presskonferens på Downing Street i London.
Boris Johnson vid onsdagens presskonferens på Downing Street i London.Foto: Adrian Dennis/pool/AP/TT

Från fredagen är det lag på munskydd i de flesta allmänt tillgängliga lokaler, däribland biografer. Och nästa vecka krävs covidpass för att komma in på nattklubbar och andra ställen där många samlas.

På måndag ska även alla som kan jobba hemifrån.

Annons

– Läget kan förbättras, och jag hoppas verkligen att så sker, sade Storbritanniens premiärminister Boris Johnson när han aviserade reglerna på onsdagskvällen.

Men antalet fall av den nya omikronvarianten skjuter snabbt i höjden – de befaras fördubblas var tredje dag, enligt premiärministerns webbplats.

– Vi vet att den exponentiella ökningens skoningslösa logik kan leda till en stor uppgång i sjukhusinläggningar och därmed, tyvärr, i dödsfallen.

På onsdagen hade 568 omikronfall bekräftats i Storbritannien. En fördubbling var tredje dag skulle innebära att de förvandlas till tiotusentals smittade lagom till jul.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons