Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Jessica bjuder på personlig show

För första gången åker Jessica Andersson på turné med en egen show. Hon väljer också att bli mer personlig den här gången när hon besöker både Karlskrona och Karlshamn.
Karlskrona/Karlshamn • Publicerad 31 januari 2019
Jessica Andersson kommer till Karlskrona och Karlshamn med en egen show.
Jessica Andersson kommer till Karlskrona och Karlshamn med en egen show.Foto: Anders Sundkvist

Under sin nästan 20 år långa karriär har Jessica Andersson besökt Blekinge flera gånger med både Diggiloo och julkonserter. Hon älskar att jobba i ensemble och ser många fördelar med det.

– Detta är ett ensamt jobb annars. Den perioden med andra artister är rolig och man bär showen tillsammans. Ingen är extra utsatt, säger hon.

Annons

Att göra en egen show är mer ensamt men också nyttigt enligt Jessica.

– Man utmanar sig själv och jag känner mig mer modig nu. Jag tror att det har med åldern att göra, jag har alltid tyckt om att utmana mig själv men inte alltid vågat hoppa på allt. De senaste tio åren har jag vågat mer. Livet är skört, jag vill känna att jag har gjort allt jag har velat, säger Jessica.

Nu har hon blivit så modig att hon ger sig ut med den personliga showen På dejt med Jessica Andersson. Showen gästar Karlshamns stadsteater den 8 mars och Karlskrona konserthusteater den 6 april. Titeln kommer ifrån att hon vill göra något personligt och intimt. Publiken kan förvänta sig ett personligt porträtt av henne i en show med musik från de sju gånger hon har deltagit i Melodifestivalen och inspiration från segern i Let's Dance blandat med humor och en stunds allvar.

– Jag tycker att det är viktigt att få med det. Jag är en offentlig person men inte mer än människa. Även jag har drabbats av sorger och det är viktigt för mig att få med den biten.

Under showen får vi se en mer privat sida av Jessica.

– Det är läskigt. Det är lättare att bara riva av 90 minuter med musik men så blir inte detta.

Regissören Hans Marklund har hjälpt till med att skriva ett manus inspirerat av hennes liv.

– Om jag bara går till mig själv och när jag ser en föreställning vill jag bli berörd och jag tror att det är viktigt att våga visa sig sårbar och skör.

I musikväg blir det så klart schlagerlåtar men även rock, som många kanske inte vet att hon sjunger. Dessutom bjuder Jessica på musik från skivan 40.14.4 som hon skrev tillsammans med Peter LeMarc och Marit Bergman utifrån sin självbiografiska bok.

Repetitionerna är redan i gång och Jessica tycker att det ska bli kul att återvända till Blekinge.

– Jag ser fram emot det jättemycket! Det är pirrigt.

Stina PetterssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons