Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Jättebordell i konkurs – viruset nådastöten

Tyskland • Publicerad 4 september 2020
Portarna till bordellen Pascha, i tyska Köln, har varit stängda sedan i våras på grund av det nya coronaviruset.
Portarna till bordellen Pascha, i tyska Köln, har varit stängda sedan i våras på grund av det nya coronaviruset.Foto: Henning Kaiser/DPA/AP/TT

En av Europas största bordeller, Pascha i tyska Köln, har lämnat in en konkursansökan till följd av pandemiåtgärder som framtvingat ett stopp för verksamheten, rapporterar BBC med flera europeiska medier.

– Vi är vid slutet, säger Armin, ägare av tiovåningsbordellen i centrala Köln, till lokaltidningen Express.

Annons

Innan pandemin jobbade runt 120 personer som prostituerade på bordellen, som också hade ytterligare 60 anställda i bland annat restaurangverksamhet. På grund av det nya coronaviruset och åtgärder mot smittan har ingen av dem kunnat arbeta på månader.

I den tyska delstaten Nordrhein-Westfalen, där Köln ligger, har prostitution av smittskyddsskäl varit illegalt sedan början av pandemin. Inget slutdatum är satt för åtgärden.

– Vi har inte kunnat planera. Vi hade kanske kunnat undvika konkurs med hjälp från bankerna om vi hade fått höra att vi kunde öppna igen efter årsskiftet, säger Armin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons