Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Misstänkte tunnelbaneskytten terroranklagas

Den man som misstänks ha begått dådet i New Yorks tunnelbana där 16 människor skadades i samband med en skottlossning greps på onsdagen.
Brottsrubriceringen rör terror.
USA • Publicerad 13 april 2022
Räddningspersonal vid tunnelbanestationen efter dådet.
Räddningspersonal vid tunnelbanestationen efter dådet.Foto: John Minchillo/AP/TT

Den 62-årige mannen har jagats i ett drygt dygn efter skjutningen i Brooklyn, och greps på Manhattan.

Han anklagas formellt för federalt terrorbrott säger åklagare och federal polis.

Annons

– Det var en terrorattack mot det kollektiva transportsystemet, säger Michael Driscoll på den federala polisen FBI:s New York-avdelning.

Mannen har publicerat flera inlägg på sociala medier där han säger att USA är rasistiskt och våldsamt.

Det var mitt i morgonrusningen under tisdagen som en man plötsligt utlöste två rökbomber och började skjuta mot sina medpassagerare när tunnelbanetåget de befann sig på rullade in på Sunset Park i Brooklyn

Tio personer skottskadades och ytterligare sex människor skadades, antingen av röken eller i tumultet som uppstod när passagerarna försökte fly undan dådet. Ingen fick dock livshotande skador.

Enligt polisen avlossades totalt 33 skott under dådet. Händelsen utlöste en stor räddningsinsats och ännu större polisinsats.

Distriktsåklagare Breon Peace säger på en presskonferens att terrorattackerna kan ge den misstänkte livstids fängelse om han döms skyldig.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons