Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Jägare som sköt hund från fönster vill frias

Brott • Publicerad 2 november 2022
Den dömde jägaren från Jönköpingstrakten vill bli friad av hovrätten efter händelsen där han sköt en hund från sitt fönster. Arkivbild.
Den dömde jägaren från Jönköpingstrakten vill bli friad av hovrätten efter händelsen där han sköt en hund från sitt fönster. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Den dömde jägare i 70-årsåldern som sköt en hund från sitt sovrumsfönster och samtidigt skadade en kvinna vill bli friad. Mannen har nu överklagat domen till hovrätten, rapporterar P4 Jönköping.

I mitten av oktober dömdes mannen till villkorlig dom och 100 dagsböter för grovt vållande till kroppsskada, framkallande av fara för annan och djurplågeri.

Annons

Det var i februari i år som en kvinna och hennes dotter satt och fikade vid en åker i Jönköpingstrakten när mannen – från sitt sovrumsfönster – sköt deras hund som lekte en bit bort. Hunden fick avlivas efter händelsen medan kvinnan träffades av splitter i foten.

Enligt jägaren, som förnekar brott, ska han ha misstagit hunden för en räv.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons