Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ja till skatteanstånd och Ukrainamiljarder

Ekonomi • Publicerad 8 februari 2023
I den extra ändringsbudget som riksdagen nu har sagt ja till ingår bland annat kostnader för att skänka 50 Stridsfordon 90 till Ukraina. Bilden är från den internationella militärövningen Cold Response 2022 i Norge, där stridsfordon 90 deltog. Arkivbild
I den extra ändringsbudget som riksdagen nu har sagt ja till ingår bland annat kostnader för att skänka 50 Stridsfordon 90 till Ukraina. Bilden är från den internationella militärövningen Cold Response 2022 i Norge, där stridsfordon 90 deltog. ArkivbildFoto: Anders Wiklund/ TT

Riksdagen säger ja till regeringens extra ändringsbudget som röjer väg för 50 stridsfordon 90, robot 57, pansarskott och ammunition, tillsammans värt över fyra miljarder kronor till Ukraina.

I budgeten ryms också förslaget om att tillfälligt utöka möjligheterna för företag att få anstånd med inbetalning av skatt och arbetsgivaravgifter. Anståndet ska göra läget lättare för företagen i väntan på det försenade elstödet.

Annons

Ett stöd för att lindra bördan av höga gasräkningar för kunder i främst södra Sverige ingår även det i budgeten. Det beräknas kosta 150 miljoner kronor. En del av det betalas genom att Verket för innovationssystem (Vinnova) får anslaget för forskning och utveckling minskat med 50 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons