Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ingen misstänkt gripen för mordet i Landskrona

Ingen misstänkt är gripen för mordet på en man i 20-årsåldern i Landskrona.
Skytten kom till platsen på en elcykel och bar munskydd.
Brott • Publicerad 15 maj 2023
Polis och kriminaltekniker på plats utanför den närlivsbutik i Landskrona där en man i 20-årsåldern blev ihjälskjuten på söndagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var vid 18.30 på söndagen som en ung man blev beskjuten utanför en närlivsbutik på Artillerigatan i Landskrona. Mannen fördes till sjukhus i Helsingborg, men hans liv gick inte att rädda.

Det var mycket folk i närheten. På en pizzeria lite längre ner på gatan var uteserveringen fullsatt, berättar en anställd för Helsingborgs Dagblad. Han försökte sätta gästerna i säkerhet inomhus och stänga dörren.

Annons

– Jag försökte få in alla barnen först, säger han till tidningen.

Vissa gäster ville eller kunde dock inte ta sig inomhus.

– De var så chockade, säger han.

På måndagsförmiddagen hade polisen ännu ingen misstänkt gripen. Den misstänkte skytten tros ha kommit till och från platsen på en mindre elcykel och var klädd i mörka kläder. Ett flertal skott avlossades.

– Personen bar ett "coronamunskydd", säger Tina Anderberg, lokalområdeschef på polisen i Landskrona, till TT.

Tillvägagångssättet tyder på att mordet har begåtts inom den gängkriminella miljön, uppger Anderberg.

– Vi utreder väldigt brett och vi vet inte anledningen till händelsen, men modus (tillvägagångssättet) påminner om den typen av skjutningar som vi har sett runt om i landet, säger Tina Anderberg.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons