Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ingen förundersökning om bild av misstänkt

Brott • Publicerad 14 mars 2023
Ingen förundersökning inleds mot åklagare som godkände publicering av namn och bild på en person misstänkt för inblandning i en skjutning. Arkivbild.
Ingen förundersökning inleds mot åklagare som godkände publicering av namn och bild på en person misstänkt för inblandning i en skjutning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det blir ingen förundersökning mot den åklagare som godkände att namn och bild publicerades på en efterlyst man. Efter publiceringen blev mannens pappa ihjälskjuten i sitt hem i Tullinge sydväst om Stockholm.

Sonen är misstänkt för inblandning i en skjutning mot en bostad i Uppsala i januari.

Annons

Efter mordet polisanmälde familjen åklagaren för vållande till annans död alternativt grovt tjänstefel. Chefsåklagaren som tagit hand om fallet beslutade på tisdagen att inte inleda någon förundersökning.

“Jag konstaterar att det saknas ett tillräckligt starkt orsakssamband mellan åklagarens bedömning att publicera uppgifter ur förundersökningen och dödsfallet”, skriver chefsåklagare Maria Sterup i ett pressmeddelande.

Mordet på mannen, som var i 50-årsåldern, inträffade i början av mars. Två tonårspojkar häktades i förra veckan misstänkta för inblandning i dödsskjutningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons