Nyheter

Antal fall av coronavirus län för län

Blekinge

Blekinge har 27 bekräftade fall av covid-19, som orsakas av det nya coronaviruset. Antalet bekräftade fall i Sverige är nu 6078 efter provtagning på laboratorium, enligt Folkhälsomyndigheten, 3 april kl 14.00.

Prover tas nu främst då människor är i behov av sjukhusvård och visar symtom på covid-19. I Blekinge tas också prover på äldreboenden, samt på personal inom äldreomsorg och hälso- och sjukvård.

Personer som har fått coronaviruset med milda symtom kommer inte med i statistiken.

Fakta

Så går det att minska smittspridningen

Tänk på följande:

• Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Gå inte till jobbet, skolan eller förskolan. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk.

• Begränsa besök hos äldre personer så långt det är möjligt.

• Personer över 70 år behöver få hjälp med att undvika kontakter med andra människor.

• Tvätta händerna med tvål och varmt vatten ofta.

• Hosta och nys i armvecket.

• Utrikesdepartementet avråder från icke nödvändiga resor till samtliga länder.

Källa: Region Blekinge

Visa mer...
Provtagning för coronavirus.
Foto: Staffan Lindbom
Provtagning för coronavirus.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.