Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

If och Nordeaaffär lyfter Sampos vinst

Ekonomi • Publicerad 4 augusti 2021
Finländska Sampo redovisar ett kraftigt vinstlyft för andra kvartalet, bland annat stöd av en rekordvinst för försäkringsbolaget If. Arkivbild.
Finländska Sampo redovisar ett kraftigt vinstlyft för andra kvartalet, bland annat stöd av en rekordvinst för försäkringsbolaget If. Arkivbild.Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Finländska Sampo redovisar ett kraftigt vinstlyft för andra kvartalet, med stöd av en rekordvinst för försäkringsbolaget If och försäljningen av en stor aktiepost i bankjätten Nordea.

Vinsten före skatt landade på 710 miljoner euro eller cirka 7,2 miljarder kronor. Motsvarande period 2020 var vinsten 407 miljoner euro.

Annons

För If ökade vinsten till 309 miljoner euro, från 254 miljoner euro ett år tidigare.

Försäljningen i slutet av maj av 162 miljoner Nordeaaktier innebar en positiv redovisningseffekt på 93 miljoner euro, enligt delårsrapporten. I och med affären minskade Sampos ägarandel i Nordea med fyra procentenheter till 11,9 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons