Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

ICC uppges utreda ryska brott

Ukraina • Publicerad 13 mars 2023
Ryska attacker mot civila mål, där till exempel vattenanläggningar attackerats och försvårat vattenförsörjning för ukrainare, kan komma att utredas av Internationella brottmålsdomstolen. Arkivbild.
Ryska attacker mot civila mål, där till exempel vattenanläggningar attackerats och försvårat vattenförsörjning för ukrainare, kan komma att utredas av Internationella brottmålsdomstolen. Arkivbild.Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT

Internationella brottmålsdomstolen ICC i Haag i Nederländerna ska inleda förundersökningar av misstänkta krigsbrott under det ryska angreppskriget i Ukraina. Det rapporterar tidningen The New York Times.

ICC:s talesperson Karim Kahn vill inte kommentera medieuppgifterna.

Annons

The New York Times skriver på måndagen att ett av fallen rör bortrövande av ukrainska barn, som sänts till läger eller adopterats bort.

Den andra utredningen rör de ryska angreppsstyrkornas attacker med robotar mot civil ukrainsk infrastruktur, särskilt då energi- och vattenanläggningar för främst dricksvatten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons