Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

HVB-hem stänger efter femårings död

Brott • Publicerad 18 juni 2021
Efter att en femårig pojke omkommit efter att ha avvikit från ett HVB-hem i Hagfors tidigare i veckan stängs boendet. Arkivbild.
Efter att en femårig pojke omkommit efter att ha avvikit från ett HVB-hem i Hagfors tidigare i veckan stängs boendet. Arkivbild.Foto: Joachim Lagercrantz/TT

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) stänger HVB-hemmet i värmländska Hagfors efter en femårig pojkes död tidigare i veckan. Beslutet fattades under fredagseftermiddagen, rapporterar SVT Värmland.

Dödsolyckan inträffade sedan pojken avvikit från hemmet i ett obevakat ögonblick och de barn som vårdas på vårdbolaget Humanas två verksamheter ska nu omplaceras. Senast på torsdag den 24 juni ska barnen vara utskrivna, enligt Ivos beslut.

Beslutet grundas på att omständigheterna kring dödsfallet tidigare i veckan är oklara och att det behöver genomföras en vidare utredning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons