1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Hur minns du stormen Gudrun?

Nyheter • Publicerad 9 januari 2006
Jan-Erik Nilsson
Jan-Erik NilssonFoto: 
Anders Grimsberg
Anders GrimsbergFoto: 
Karl-Gustav Holgersson
Karl-Gustav HolgerssonFoto: 
Elisabeth Jönsson
Elisabeth JönssonFoto: 
Elisabet Andersson
Elisabet AnderssonFoto: 

Anders Grimsberg, 54, Karlskrona, fastighetsskötare:

-Jag körde upp till Växjö i februari och såg på all förödelse. Jag hade ett par kompisar där som skulle bygga ett hus och det föll en stor gran över det halvfärdiga huset. Där låg granar med rötterna i vädret bara ett par meter från deras hem som stod bredvid. Min ena kompis gömde sig i ett skåp.

Jan-Erik Nilsson,

optiker, 63, Ysane:

-Ja, egentligen borde den ju ha hetat Erland. Det låg nedfallna träd överallt. Vi höll oss hemma och hade strömavbrott i ett helt dygn. Det var inget vidare. Som tur var hade vi tillgång till gasol.

Karl-Gustav Holgersson,

stuveriarbetare, 54, Sölve:

-Mitt drivhus flög i väg. Sedan minns jag också hur skogarna uppe vid Tingsryd såg ut. Allt låg ner. Det var ingen grann syn precis.

Elisabeth Jönsson,

barnskötare, 49, Sölvesborg:

-Jag var och bowlade den där lördagskvällen. Det blåste förskräckligt mycket. Senare på kvällen var jag hemma hos mina föräldrar och då pratade vi om det förfärliga vädret.

Elisabet Andersson, 52,

sjuksköterska, Karlshamn:

-Jag var inte i Sverige då. Vi åkte till Sydamerika precis efter tsunamin. Men vi hörde talas om Gudrun där nere och i e-post som skickades till oss kunde vi läsa om hur våra barn och släktingar fastnat mellan träd. Men det gick bra i alla fall för dem.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.