Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hundratals kilo gammal mat upptäckt vid razzia

825 kilo mat – från kakor och majonnäs till köttkonserver – med borttagna bäst före-datum.
Förra veckan tvingades en närbutik i Malmö stänga efter att stadens livsmedelsinspektörer hittat mängder av gamla livsmedel till försäljning, rapporterar
Brott • Publicerad 7 september 2021
Butiksinnehavarna förnekar att maten skulle säljas. Arkivbild.
Butiksinnehavarna förnekar att maten skulle säljas. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Livsmedelsinspektörerna genomförde razzian i sällskap av polis under förra veckan. Efter en snabb inspektion uppenbarades stora partier av livsmedelsprodukter med borttagna eller dolda datummärkningar.

En stor del av maten gick överhuvudtaget inte att åldersbestämma, och butiken stängdes.

Annons

– Vi insåg att det var en sådan omfattning att det inte gick att garantera säkerheten. Eventuella kunder som hade kommit in skulle ha löpt en stor risk att handla gamla varor, säger livsmedelsinspektör Anders Zetterlund till tidningen.

Butiksinnehavarna förnekar att maten skulle säljas, trots att den enligt Malmös miljöförvaltning stod ute på butikshyllorna. Enligt kommunen kommer en del av de upptäckta varorna från en livsmedelsgrossist som gått i konkurs och är därmed över tre år gamla.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons