Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hund släpades i kopplet bakom bil – man åtalas

Brott • Publicerad 13 februari 2023
Mannen uppgav i ett inledande förhör att hunden av misstag var kopplad till dragkroken. Ett vittne bekräftar för tidningen att hunden hängde i ett koppel i dragkroken.
Mannen uppgav i ett inledande förhör att hunden av misstag var kopplad till dragkroken. Ett vittne bekräftar för tidningen att hunden hängde i ett koppel i dragkroken.Foto: Pontus Lundahl/TT

En äldre man i Norrbotten misstänks för djurplågeri sedan han kört sin bil med hunden hängandes efter i ett koppel knutet till dragkroken, rapporterar Norrbottens-Kuriren.

Händelsen inträffade i augusti fjol. Mannen var i chock när polisen kom till platsen, och sade enligt en av poliserna att det var en olyckshändelse.

Annons

Mannen uppgav i förhör att han kopplat hunden i dragkroken och att han sedan fått ett telefonsamtal varpå han satte sig i bilen och körde. Sedan har han ändrat sig och sagt att hunden hoppade ur bilen och blev hängande i kopplet utan att han märkte det.

Mannen misstänks för att ha kört i nära åtta kilometer med hunden släpandes efter. Han åtalades för djurplågeri i februari, och ska ställas inför rätta i april.

Han har sagt i förhör att han drabbats hårt av händelsen, och redan fått sitt straff "flera gånger om" eftersom han förlorat sin hund, sitt körkort och sina vapen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons