Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

HR-chef fick gå – anställde vän

Arbete • Publicerad 12 april 2021
Sjöfartsverkets personalchef har fått gå efter att ha rekryterat en vän. Arkivbild
Sjöfartsverkets personalchef har fått gå efter att ha rekryterat en vän. ArkivbildFoto: Pontus Lundahl/TT

Sjöfartsverkets personaldirektör som anställde en nära vän har köpts ut för 1,6 miljoner kronor, rapporterar Sveriges Radio P4 Göteborg.

Anställningen avslöjades efter att en visselblåsare slagit larm om jäv och korruption i samband med rekrytering. En advokatbyrå som fick i uppdrag att utreda anklagelserna skriver i en intern rapport att ”HR-direktörens opartiskhet vid en rekrytering kan ifrågasättas”.

Annons

Personalchefen kritiseras för att ha anställt en tidigare kollega från en annan myndighet som hon ska ha haft en ”sällsynt nära relation med”.

Enligt tidskriften Publikt har Sjöfartsverket slutit ett avtal som innebär att personaldirektören arbetsbefrias fram tills att anställningen avslutas. Hon får också ett avgångsvederlag på 1,6 miljoner kronor, motsvarande 20 månadslöner.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons