Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hovrätten fäller hyresgäst för sexhandel

Bostad • Publicerad 17 maj 2021
En man vräks från sin lägenhet i Malmö sedan det pågått bordellverksamhet där i hans frånvaro. Arkivbild.
En man vräks från sin lägenhet i Malmö sedan det pågått bordellverksamhet där i hans frånvaro. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ett hyreskontrakt i Malmö sades upp sedan det avslöjats att det pågick bordellverksamhet där. Hyresgästen har hävdat att det skedde utom hans kontroll medan han satt fast i Turkiet, men hovrätten köper inte det, rapporterar Hem & Hyra.

Malmös kommunala bostadsbolag MKB sade upp kontraktet med hänvisning till att den 51-årige mannen lämnat lägenheten utan tillsyn i ett års tid, vilket hyresnämnden godtog.

Annons

Lägenheten har vid olika tillfällen visat sig hysa två skilda bordellverksamheter. För tre år sedan tvingades kvinnor från Nigeria till prostitution där, vilket en man och en kvinna dömdes för. Förra sommaren, när lägenheten stod på 51-åringen, visade det sig att kvinnor från Rumänien höll till där och sålde sex.

Mannen påstod att han satt fast i Turkiet till följd av pandemin, men hovrätten tycker inte att han har iakttagit det "som krävs för att bevara sundhet, ordning och gott skick" i bostaden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons