Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hovet kan ompröva Marabou som hovleverantör

Ekonomi • Publicerad 15 juni 2023
Kung Carl Gustaf har ett antal hovleverantörer. Arkivbild.
Kung Carl Gustaf har ett antal hovleverantörer. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Ska Marabou få kalla sig kunglig hovleverantör? Absolut inte, tycker Liberalernas utrikespolitiske talesperson Joar Forssell, enligt Aftonbladet.

Han har skrivit ett brev till kungen, och vill att kungen dumpar Marabou på grund av ägaren Mondelez affärer i Ryssland.

Annons

– Flera bolag och myndigheter har slutat med Mondelez produkter. Försvarsmakten bland annat. Men inte kungen. Det blir som att han marknadsför Marabou. Det är helt oacceptabelt. Ryssland begår krigsbrott och det är finansierat av skattepengar från Mondelez, säger Joar Forssell till Aftonbladet.

Hovet uppger att man under senaste två åren inte köpt några Marabou-produkter.

"Mondelez Sveriges hovleverantörskap avseende varumärket Marabou utvärderas just nu. Kungl. Hovstaterna har tidigare under månaden ställt frågor till företaget kring moderbolagets närvaro på den ryska marknaden. Hovstaterna inväntar nu svar på dessa frågor", skriver informationschefen Margareta Thorgren i ett mejl till TT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons