Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hotellen går fortsatt framåt efter pandemin

Hotellbranschen visar högre intäkter för maj månad i år jämfört med före pandemin – men i Stockholm sjönk nivåerna något, visar siffror från Stockholms handelskammare.
Ekonomi • Publicerad 4 juni 2022
Hotel Diplomat och Hotel Esplanade på Strandvägen i Stockholm. ArkivbildFoto: Fredrik Sandberg/TT

Intäkterna för svenska hotell var 5 procent högre under maj i år jämfört med samma månad 2019, året innan pandemin bröt ut. För Stockholms del gick siffrorna dock ned med 7 procent under samma period.

"Landets hotell går bra och samlar kraft inför sommaren. Intäkterna ökar som en följd av en större andel uthyrda rum och högre rumspriser. Att hotellen dippade i Stockholm är delvis en följd av avsaknaden av utländska turister som huvudstadens hotell är mer beroende av", kommenterar Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms Handelskammare, i ett pressmeddelande.

Annons

De totala logiintäkterna i hela landet under maj 2022 var 2 325 miljoner kronor. Detta kan jämföras med endast 674 miljoner kronor i maj 2021, och 354 miljoner i maj 2020.

I Stockholm drog hotellen in 909 miljoner kronor vilket trots allt är en ökning med över 400 procent jämfört med i fjol, även om man inte befinner sig på 2019 års nivåer.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons