Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Högt tryck väntas när SJ släpper julbiljetter

Dagen många tågresenärer har väntat på är här. Vid midnatt släpper SJ sina biljetter över jul- och nyårstrafiken ända fram till 12 mars.
Trafik • Publicerad 8 november 2022
Många resenärer har väntat länge på SJ:s biljetter över jul- och nyårshelgen. Arkivbild.
Många resenärer har väntat länge på SJ:s biljetter över jul- och nyårshelgen. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

Den som planerar en tågresa hem över julhelgen kan se till att hålla sig vaken när klockan passerar midnatt mot onsdagen. Då släpper SJ sina efterlängtade biljetter på alla avgångar för perioden 11 december till 12 mars.

– Vi förväntar oss mycket trafik på sidan. Nu ska hela svenska folket ut och resa och det är många som vill ha en biljett, så det ska bli intressant att följa, säger Jonas Olsson, presskommunikatör på SJ.

Annons

Inför släppet har SJ förstärkt servrarna för att undvika att hemsidan kraschar, och man kommer att ha en större nattlig bemanning än vanligt.

– Sidan har många besök dagligen och vi har haft liknande biljettsläpp innan. Sedan är it är alltid it, man vet inte vad som händer men det är därför vi har gjort de här justeringarna, säger Jonas Olsson.

Biljetterna för jul och nyår skulle egentligen ha släppts i september. Men en försenad planering från Trafikverket till tågbolagen gjorde att biljettbokningen drog ut på tiden.

– Vi fick inte de här tiderna förrän i slutet av oktober. Vi hade gärna haft de tidigare än så för att göra vår plan med flera tusen avgångar per dag och scheman som ska läggas, så det har varit ett väldigt forcerat arbete, säger Jonas Olsson.

Enligt honom kommer det inte att släppas några extra avgångar än de som läggs ut i natt.

– Det kommer finnas gott om biljetter och avgångar kring julen. Men har man en specifik dag och tid som man behöver åka är det alltid bra att boka så tidigt som möjligt, säger Jonas Olsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons